Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 111 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u petak u mjestu Sveti Juraj, Grad Senj, kada se 65-godišnji hrvatski državljanin, uslijed alkoholiziranosti (2,62 g/kg), kretao vozilom riječkih registarskih oznaka unatrag, te stražnjom stranom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila parkiranog po 70-godišnjem talijanskom državljaninu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 253 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Gospića i Perušića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 40-godišnji rumunjski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od jednog mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je držanjem životinja bez nadzora na području Otočca.

Počinitelju je izdana obavijest o počinjenom prekršaju.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

U subotu, 20. travnja građanka iz Rijeke dragovoljno predala 75 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Kako bi neželjene posljedice eliminirali ili barem smanjili na minimalan broj, iz policije pozivaju građane koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivaju da ga dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije.

L.O./PULS