Na međunarodnom sajmu mliječnih proizvoda održanom u svibnju ove godine u Novom Sadu, na kojem su se ocjenjivala 73 mliječna proizvoda od 31 tvrtke, prestižne titule šampiona po kategorijama mliječnih proizvoda dobilo je osam proizvoda, od kojih su i četiri šampiona iz Hrvatske. Među njima je i sir „Runolist“, star tri mjeseca iz sirane „Runolist“ vlasnika Vlade Tomaića. Uz nagradu šampiona za sir Runolist, sirani Runolist pripala je i zlatna medalja za kozji sir. To je još jedna u nizu nagrada s kojima se potvrđuje kontinuirani kvalitetan rad.
„Dojmovi su iznimni, na sajmu smo bili u centru zanimanja, a potvrda tomu je da će naš proizvod biti zastupljen u knjizi koju uređuje profesorica Anka Popović-Vranješ, koja je bila predsjednica komisije novosadskog sajma. Sir „Runolist“ izazvao je veliki interes, isključivo zbog svoje kvalitete, odnosno zbog sirovine koju mi imamo u Lici, ali i zbog tehnologije i dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji sira. Upravo ovakva međunarodna priznanja daju nam snagu da idemo dalje, da se lakše nosimo u ovim teškim vremenima“, kazao je Vladimir Tomaić.
O zanimanju za proizvode iz sirane „Runolist“ najbolje govore podatci koje nam je predstavio Vladimir Tomaić, a odnose se na dolazak grupa kojima se predstavlja povijest, sadašnjost ali i budućnost sirane „Runolist“.
“Interes za naše proizvode je velik, potvrđuje to i podatak da smo u ovih nekoliko mjeseci imali preko 20-tak autobusa, imamo već sada najave od raznih firmi, sindikata, škola. Po sadašnjim pokazateljima uvjeren sam da je riječ o dosta dobroj godini kad je riječ o posjeti grupa, kaže Vladimir Tomaić. Oko naše kamere zabilježilo je jednu, od tri grupe koje smo tijekom utorka zatekli u obilasku sirane „Runolist“.
Dražen Prša