Nakon što smo objavili izjavu proslavljenog Marija Rukavine koji je tražio ostavku predsjednika Zajednice sportova grada Gospića Nikole Starčevića, nismo dobili demanti niti reagiranje. Čini se da se taj val negodovanja proširuje, Rux ne odustaje i dalje traži ostavku, a ovom se nezadovoljstvu pridružilo još nekoliko predstavnika sportskih klubova.

Najbolji gospićki sportaš Rux je uporan te isto kao što svojom upornošću, talentom, znanjem i voljom osvaja vrhunske sportske rezultate, a ovoga puta odlučno kreće u bitku za sportsku pravdu. Nakon sjednice Skupštine gradske sportske zajednice koju je ovaj izuzetni sportaš okvalificirao „sramotnim djelom prevaranata koji ne odustaju od svoje nakane da unište gospićki sport i pomoću “žetončića”.

– Žele sebi osigurati “faraonsku vlast”- kako je to nazvao Slavko Kalanj tijekom sjednice. Svoje daljnje postupke Marijo Rukavina Rux je opisao na sljedeći način 

-Ja neću odustati jer to ne smijem zbog drugih gospićkih sportskih klubova i uopće nije bitno koliko će tko novaca dobiti, već moramo iz sporta istjerati lopovluk. Na ovoj sjednici pojavili su se članovi Skupštine poput Ivana Stopića i Dane Kruljca koji nisu dolazili nikako dosada, a sada su stigli po pozivu Nikole Starčevića ili ih je možda netko drugo pozvao.  Međutim, puno više posla sa zakonom bi mogao imati Nikola Starčević jer je zloupotrijebio svoj položaj pa će se uskoro s njime baviti DORH. Ovo njihovo likovanje o usvajanju Statuta je smiješno i nakaradno. Skupština ima 25 članova, a na sjednici nije bilo 13 članova (Kristina Prša, Karlo Tomljenović, Anton Buneta, Ante Došen, Zvonimir Šimunić, Nikola Baričević, Tihomir Crnković, Ana Lemić ,Antonijo Alić, Ivan Bukovac, Ivica Pavelić, Kirstina Šimon Starčević i Martin Ilić). Marija Tomljenović je bila umjesto  Kristine Prše, Velimir Štimac umjesto Karla Tomljenovića, Danijel Tušak umjesto Antonija Alića, tako da je na sjednici bilo 16 članova. S obzirom da su četiri člana Skupštine bila protiv donošenja znači da nisu imali dovoljno glasova za donošenje Statuta. Vjerujem da će se vjerojatno odnekuda pronaći još koja punomoć da stigne da famozne brojke 13, ali to me ne zanima. Mene zanima kako će Županija odobriti usvajanje Statuta koji je nekim članovima dostavljen isti dan održavanja sjednice, a meni i još nekima nije uopće dostavljen, dok u trenutno važećem Statutu nema dvojbe da poziv i materijali za sjednicu moraju biti dostavljeni najmanje osam dana prije održavanje sjednice. Također nigdje u sadašnjem Statutu nije predviđeno da predsjednik može biti predlagatelj Statuta, već je isključivo predviđeno da Izvršni odbor utvrđuje prijedlog Statuta. Iz tih razloga je Siniša Troha već podnio ostavku na članstvo u Izvršnom odboru, a pojedini članovi Izvršnog odbora neće da dolaze na sjednice Skupštine i Izvršnog odbora. Predsjednik koji je stigao iz Zagreba temeljem političkog diktata dijeli novce gospićkih poreznih obveznika poput “pijanog milijardera”, a oni koji ne odobravaju takve postupke poput malonogometaša su vrednovani sa 0,00 kuna u financijskom planu Zajednice sportova Grada Gospića.

Očekujem da pravna država djeluje u Gospiću i provede istragu zbog svih navedenih nezakonitosti. Mislim da bi ipak bilo najbolje da Nikola Starčević sazove sjednicu gradske sportske zajednice, podnese ostavku na dužnost predsjednika, te tako spasi sebe i nas. kako bismo preuzeli odgovornost mi koji živimo ovdje i plaćamo porez ovdje, jer to zaslužujemo kao djeca ovoga grada !, završio je nepokolebljivi Marijo Rukavina i dodao kako ga svakodnevno nazivaju predstavnici klubova i daju podršku u njegovim nastojanjima za raščišćavanje odnosa u gospićkom sportu.

L O