Rux team opet na vrhu!

Protekloga vikenda u Trilju je održano otvoreno prvenstvo Hrvatske po WUAP  pravilima bench press i deadlift, tkz. mrtvo dizanje u organizaciji Powerlifting Kluba „Imperium“ Sinj. Pri tome su snagu odmjerila i dvojica članova proslavljenog kluba „Rux“ iz Gospića-Krešimir Samaržija i Marijo Rukavina Rux.

Krešimir je inače u Hrvatskoj vojsci u gospićkoj vojarni, rodom je iz Krasna, a  nastupio je u dvije discipline: bench press i deadlift. Nastupio je u kategoriji Masters ll do 125 kg i pri tome je iz bench pressa  „gurnuo“ 145 kg, a deadlift je povukao čak 215 kilograma. Sjajni rezultati za njegovu prvo natjecanje u Powerliftingu, pri čemu ga je pomalo omela i trema. Krešimir je također gurnuo bench press od 155 kilograma i deadlift 225, ali mu zbog nijansi u pravilima ovoga sporta ovi sjajni rezultati nisu priznati. Ipak je  zauzeo prvo  mjesto u bench pressu sa 145 kg, kao i prvo mjesto u deadliftu sa podignutih 215 kilograma.

Nastavak ispod oglasa

Gospićanin Marijo Rukavina Rux uvijek je pomalo priča za sebe. Nastupio je u svojoj već poznatoj disciplini bench press, ali je 

nakon korona-pauze koja je trajala dva mjeseca Rux bio onemogućen održavati pripreme koje su zato potrajale svega 45 dana. Marijo se ipak uspio oporaviti te vratiti u sami vrh gdje je sa svojih 108 kilograma podigao bench press od 220 kg i opet zauzeo prvo mjesto u prestižnoj  submaster kategoriji. Rux je zbog svojih ranijih kvalifikacija i znanja bio i sudac na ovome natjecanju.

U  najavi su još dva velika natjecanja: u Njemačkoj se u rujnu održava Svjetsko prvenstvo po wuap pravilima, a potom se u listopadu u Slovačkoj održava Svjetsko prvenstvo po GPC pravilima. Iz kluba „Rux“ javljaju kako će na ovim natjecanjima svakako nastupiti Krešimir i Marijo koji će već ovoga tjedna nastaviti s treninzima i malo ih „pojačati“!!!

L.O./Rux