Ruži Orešković „Zlatni mikrofon“ nagrada i priznanje za emisiju „Naše devedesete“

Na 9. Danima elektroničkih medija, koji se održavaju u Opatiji, sinoć su dodijeljene godišnje novinarske i radijske nagrade, a među laureatima bio je i Hrvatski radio Otočac.
HURIN, koji inače okuplja 113 članica, direktorici Hrvatskog radio Otočca Ruži Orešković dodijelio je Zlatni mikrofon – kao nagradu i priznanje za emisiju „Naše devedesete“, koja se u programu HRO -a emitira tijekom cijele ove godine, a sa svjedocima i sudionicima Domovinskog rata bilježi trajna ratna sjećanja iz Otočca i Gacke. Direktorici Orešković Zlatni je mikrofon dodijelio predsjednik HURIN-a Robert Veseljak.
Hrvatskom radio Otočcu sinoć je dodijeljena i jubilarna nagrada za 50 godina neprekidnog rada.
Dodijeljene su sinoć i ostale nagrade – Brončani mikrofon Tamari Belak s Podravskog radija – Đurđevac, Srebrni mikrofon Tončiju Surjanu s Radio Vala – Vela Luka, te nagrade za najbolju Internet stranicu, najbolju akciju, najbolji radijski jingle, novinska dostignuća, obljetnice i nagrade za životno djelo.
Predstavnici lokalnih i nacionalnih televizija, novina i radija na 9. Danima elektroničkih medija tijekom trodnevnog druženja raspravljaju o HRT pristojbi, položaju i budućnosti neprofitnih medija, zakonu i povezanim regulativama Zakona o elektroničkima medijima. Raspravlja se i o tome koliko je povjerenje u medije, kakva je njihova uloga u izvanrednim situacijama, a centralni dio, možda lokalnim medijima i najzanimljiviji, teme su vezane uz Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.
9. Dane elektroničkih medija organiziraju HURIN, NUT i Agencija za elektroničke medije, a održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja se sudionicima obratila putem video linka.
D.Prša/S.Krmec