Slavko Jurčević po mnogočemu je posebna osoba. Ovaj kako su ga mediji prozvali pješak-hodočasnik odvažio se i krenuo na svoje četvrto veliko hodočašće. Ovoga puta sa punih 67 godina krenuo je na put dug 1200 kilometara, od Aljmaša do Dubrovnika.
Slavko od mladosti živi u Luksemburgu, a kada je krenuo na ovo posljednje hodočašće zavjetovao se. U prvom redu za ozdravljenje svoga brata Ivana, a potom za sve branitelje.

Prije četiri godine prešao je hodočasnički put dug 1300 kilometara iz francuskog grada Besancona do Rima. Za toliko dug put na koji je krenuo dan nakon presude hrvatskim generalima u Haagu trebalo mu je 47 dana pješačenja. Četiri godine prije toga hodočastio je pješice od Luksemburga do Santiaga di Compostella u Španjolskoj, a 2009. opet pješice od Luksemburga do Međugorja.

Danas je Slavkova dionica hodočašća prolazila kroz Karlobag. U Karlobagu gdje smo ga i snimili dočekala ga je direktorica TZ općine Karlobag Ivanka Šegota Brujić koja mu je zaželjela sretan nastavak hodočašća. Sva ova hodočašća Slavku su, kako je kazao, pomogla da pronađe sebe i vrati vjeru.

– Po onima koji su ove godine pokrenuli ovo hodočašće Gospi – Marijanski zavjet za Domovinu, nastojat ću ispuniti svoj zavjet. Hoću li uspjeti i hoće li me zdravlje poslužiti? Uzdam se u Gospin zagovor i vjerujem da će me pratiti i štititi, kao što je to činila na svim mojim hodočašćima, kazao je Slavko i nastavio svoj put prema Dubrovniku.

L.O.