Sa Milinovićem 24 sata

7.00 sastanak Izbornog stožera

Proveli smo dan sa Darkom Milinovićem kandidatom na listi HDZ-a i Domoljubne koalicije, kako bi svjedočili aktivnosti tijekom 24 sata. Taj dan već u 7.00 sati u prostorijama stranke je bio sastanak Stožera na kome su se dogovarale aktivnosti toga dana. Vidjeli smo da je to uštiman orkestar koji je gotovo sa švicarskom preciznošću počeo svoj radni sastanak u 7.00 sati. Milinovića koji je stigao koju minutu prije sedam u Stožeru je dočekao voditelj Stožera Petar Krmpotić i ostali članovi ekipe. Netko je od prisutnih spomenuo kavu, a Milinović je rekao nemamo vremena, krenimo s poslom. Sastanak je trajao negdje do 8.00 sati. Na samom sastanku radna atmosfera ali pada i po koja šala. Nakon što su dogovorili aktivnosti toga dana negdje oko 8.00 sati Milinović je otišao u Opću bolnicu Gospić gdje je obavio jedan složeni operativni zahvat, kako pacijentica ne bi morala odlaziti u Zagreb ili Rijeku. Negdje oko 13.30 sati zatekli smo Milinovića, kada je završio operaciju, te obišao još neke pacijentice. U 14.00 sati ponovno sastanak Stožera, gdje su oni koji su zaduženi za medije informirali Milinovića što je taj dan aktualno na tiskovnim medijima i portalima, te dogovorili promidžbene poruke za iduće razdoblje. U 15.30 sati Milinović je ponovno otišao do bolnice, kako nam je rekao obići operiranu pacijenticu, te dobacio: „Najsretniji sam poslije operacije, a još sretniji kad je pacijentica zadovoljna i kad je sve dobro“. Zadržao se u bolnici do 16.00 sati, te vratio ponovno u stranku gdje je imao dogovorene sastanke sa građanima, kojima kako kaže pokušava pomoći u rješavanju nekih njihovih problema. U 17.30 sati je napustio stranačke prostorije i kako nam je rekao „Idem na kratko kući istuširati se i presvući, jer slijedio je prvi predizborni skup u 19.00 sati u Korenici.“ Prilikom odlaska iz Gospića još je jednom nazvao bolnicu interesirajući se kako je operirana pacijentica. U Korenicu je stigao u 18.30 sati i zajedno sa čelnicima HDZ-a Županije i Korenice posjetio svog prijatelja velečasnog Zebu, s kojim je proveo ratne dane u Bilaju, koji je tada bio u okruženju četničkog agresora. U 19.00 sati skup u Korenici koji je trajao do 20.30 sati i Milinović se uz tamburaše družio sa građanima Korenice, te negdje iza 22.00 sata sjeo sa ostatkom ekipe u autobus u kome je vladala pobjednička atmosfera i sa pjesmom su se uputili prema Gospiću. Kada smo se ponadali da je radni dan gotov i pozdravili se sa ekipom Domoljubne koalicije Milinović uzvraća :“Nije gotovo, slijedi još jedan sastanak i analiza svega onoga što smo danas proveli i je li sva kampanja za taj dan odrađena prema dogovoru“. I stvarno mnogi su bili već vidljivo umorni, Milinović ih je „potegnuo“ što je, što spavate idemo još na jedan kratki sastanak i onda razlaz. I ta analiza izbornog dana je potrajala negdje do iza ponoći. Oko 01.00 sati Milinović je raspustio Stožer, uz podsjetnik vidimo se ujutro u 7.00 sati.

7 dana poslije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako dr. Milinović nije želio reći ime operirane pacijentice, na njezino inzistiranje doznali su se detalji ove priče.Mirjana Vukić iz Gospića odlično se osjeća i sutra bi trebala napustiti Opću bolnicu Gospić.

-Dr. Milinović se nije želio eksponirati u ovome slučaju. Razumijem ga jer se bavi politikom i neki bi ljudi sve ovo mogli krivo tumačiti. Novinare sam pozvala na vlastito inzistiranje. Moje zdravstveno stanje zahtijevalo je hitnu i složenu operaciju koja se trebala obaviti u Petrovoj, u Zagrebu. Razgovarala sam s dr. Milinovićem koji je specijalizirao ginekologiju upravo u Petrovoj. Tako smo se dogovorili da se operacija obavi u Gospiću. Ja imam puno povjerenje u našu bolnicu, u dr. Pećinu, sve doktore i medicinske sestre. Postoji pogrešna percepcija o ovoj bolnici i te predrasude treba uklanjati. Zahvalna sam dr. Milinoviću što je unatoč političkim obvezama našao vremena da me operira. Zahvat je odlično uspio i to je najvažnije, govori između ostalo Mirjana Vukić, ističući u nekoliko navrata povjerenje u Opću bolnicu Gospić, kako kaže, bolnicu u kojoj je pacijent na prvome mjestu.

H.J./foto M. S.