Policija je u nekoliko navrata imala posla s građanima koji su se neovlašteno priključivali na vodovodnu mrežu i „Bog te pitaj“ koliko su vode ukrali na taj način. Jedan Udbinjanin, inače 57-godišnja iz Rijeke,  tijekom travnja  ove godine se  na području Općine Udbine  neovlašteno priključio na nisko naponsku mrežu i u tom razdoblju koristio električnu energiju.

Sasvim drukčiju krađu počinio je 44- godišnjak iz Poduma, Grad Otočac. Majstora se sumnjiči se da je u razdoblju od 7. do 10. studenog 2016. godine u Podumu, provalio u garažu iz koje je ukrao 33 vreće kukuruza u zrnu u vlasništvu 48- godišnjaka iz Otočca. Bit će dovoljno za palentu tijekom ove zime.

Na vrlo neobičan način 21-godišnjak iz Novalje  iskazao je svoje nezadovoljstvo mogućom  izgradnjom marine u Novalji. On je kao zaposlenik Hrvatskih pošta u kontejner odbacio 48 pisama Gradske uprave Grada Novalje, vezano za referendum oko izgradnje marine u gradu Novalja, a koja su bila namijenjena građanima Grada Novalje. Nesavjesni poštar je  uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Jučer je u Gornjem Vagancu, Općina Plitvička Jezera,  uhićen 42-godišnji državljani Srbije za kojeg je utvrđeno da je nezakonito prešao državnu granicu. Ipak smo mi Europa.

On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom prekršajnom sudu.

P.U./L. O.