Sadržaji odlični – publika izostala

-
-

    KORENICA-Nakon desetak dana ukupnog trajanja i četiri dana programa, završeno je 3. Kulturno ljeto u Korenici. Unatoč lošem vremenu, povodom Dana državnosti održan cjelodnevni malonogometni turnir u organizaciji NK „Lika 95.“, a u večernjim satima se na završnoj večeri Kulturnog ljeta moglo nazočiti i smotri mladih bandova.  Na smotri su se predstavili:  srednjoškolski sastav iz Korenice “Šteta žica”, hip-hop sastav s  Plitvica „Microphone Hooligans“, “Dvije gitare” iz Korenice i vrhunski mladi band iz Splita “Kundyak Mezhie”.  

Prije ovog velikog finala Korenica je imala prigodu slušati i gledati još neke rock-grupe, kao i kazališne predstave, a sve po principu „za svakoga ponešto“. Nažalost, cijelo kulturno ljeto je bilo je popraćeno lošim vremenom i shodno tome slabijom posjetom, tako da je i cijeli projekt došao u pitanje. Ipak, uz napore organizatora Udruge Mala scena plitvička zacrtani program je na kraju i finaliziran.
Za bolje odjeke ove vrlo lijepe priče ne treba okrivljivati samo vremenske (ne)prilike. Ponešto je podbacila i publika jer se nije pretjerano zanimala za ponuđene sadržaje. Ipak, svako zlo za neko dobro jer se u Korenici pomalo stvara onaj urbani mentalitet koji znade prepoznati i želi podržati sve dobro što se ponudi. Pri tome doista nije važno tko ste i odakle dolazite, nije važna niti školska sprema. Diplome i tobožnji „gradski štih“ preslabo su jamstvo da bi se netko potpuno nepravedno isticao i izdizao od svih nas, malih i običnih ljudi kojima je 3. Kulturno ljeto u Korenici ponovno donijelo pregršt dobrih sadržaja i zadovoljstva.

Nastavak ispod oglasa

L. O.