Saga o zapovjedniku Minhen bojne

Foto: Facebook

Koliko god želio mijenjati svoju biografiju pomoću naručenih intervjua antualni gradonačelnik Gospića Karlo Starčević ne uspijeva dokazati po čemu je on bio „najbolji učenik u Gospiću u više generacija“. Šaljive su i njegove tvrdnje po kojima je bio „bliski suradnik dr. Tuđmana, a HDZ je osnivao dvije godine prije osnutka te stranke“(1987.). Također je naoružavao Gospić, a  u opus Karlovih bajki spada i njegov izmišljeni ratni put gdje se, kaže, „borio na više ratišta“. Evo što je o tome za njemački portal „Fenix“ rekao  bloger Miro Matijević:

Nepostojeći ratni put pazariške  „borčine“

…Tom ratobornošću je vjerojatno nadoknađivao propušteno vrijeme tijekom trajanja Domovinskog rata koje je proveo u Njemačkoj, kada ni jednom nije došao do Like. Nakon završetka rata se ponovo pojavio i kao školski primjer udbaškog provokatora odmah počeo pozivati na nekakvo oružje. Sa HSP-om je 2000. godine ušao u koaliciju sa HDZ-om na račun čega je dobio kredit od 2 milijuna sa kojima stavlja pivovaru na noge. Još se prepričavaju dogodovštine iz vremena njegovog politikovanja, tipa, kako mali Ivica zamišlja seoskog političkog komesara. Zna se za pivovaru, ali se skriva da je on na tim izborima obilazio sela po Velebitu i za keš kupovao glasove nadajući pobjedi kako bi na Velebitu napravio skladište opasnog otpada. Bilo bi zanimljivo saznati čiji novac je budio i za koga je bio spreman zatrovati Velebit, govori  za „Fenix“ Matijević.

Neuspjelo „glancanje“ vlastite biografije Starčeviću je važno jer je „najveći Hrvat među Hrvatima, domoljub bez premca“ i to s visoka voli često isticati. Split se riješio tajkuna i notorne seljačine Keruma pa ostaje pitanje čime je Gospić zaslužio „borca“ izmišljene ratne biografije?

L.O.