Otočki hotel „Mirni kutak“ je povodom Dana državnosti bio domaćin Šahovskog turnira. U organizaciji ŠK Gacka odigran je rapid turnir u šahu (tempo igre 10 min., 9 koa švicarski sistem) Nastupilo je ukupno 19 šahista iz šire regije.

Sudionike su pozdravili gradonačelnik Otočca Goran Bukovac, predsjednik i tajnik Zajednice sportskih udruga grada Otočca Hrvoje Devčić i Dražen Benčić, kao i predsjednik ŠK Gacka Ivan Miletić

Nakon odigranih 9 kola i zanimljivih partija prvo mjesto sa 7.5 bodova osvojio je FIDE majstor Nenad Levar iz Otočca,
2. mjesto je sa 7.5 bodova, ali uz sabije dodatne kriterije pripalo Goranu Tomljanoviću iz Senja, dok se 3. mjestom sa 7 bodova morao zadovoljiti Mario Kranjčević iz Otočca. Dvojac Ivan i Milan Prpić osvojili su 4. i 5. mjesta sa 6 osvojenih bodova, 6. mjesto pripalo je Željku Miljanoviću iz Korenice itd.

Nakon završetka turnira uručeni najboljima su pehari i nagrade najboljima. Sve pohvale za organizaciju turnira idu predsjedniku ŠK Gacka Ivanu Miletiću, tajniku Borisu Paveliću i ostalima članovima kluba, koji sada slavi 10 god od organizacije Seniorskog prvenstva Hrvatske gdje su nastupili najbolji hrvatski velemajstori predvođeni europskim prvacima Zdenkom Kožulu i Ivanom Šarićem.

L.O.