Kako bi se poboljšala usluga koja se pruža građanima u pogledu upravnih poslova, Ministarstvo unutarnjih poslova krajem prošle godine predstavilo je projekt ”Mobilno šaltersko vozilo”.

Riječ je o vozilu, u kojem se nalaze dva radna mjesta, a koje je opremljeno kompletnom opremom za zaprimanje zahtjeva građana, kompletnom komunikacijskom i informatičkom opremom te opremom za rezervno napajanje. Autonomno je po pitanju napajanja električnom energijom, ima akumulatorsko napajanje za nekoliko sati rada, a može se priključiti i na vanjski izvor energije na mjestu rada.

Mobilno šaltersko vozilo Ministarstva unutarnjih poslova, putem kojeg građani mogu ishodovati osobne isprave, nalazit će se na području Policijske uprave ličko-senjske u razdoblju od 16. do 23. lipnja 2014. godine.

Građani Ličko-senjske županije će usluge mobilnog šalterskog vozila moći koristiti na slijedećim lokacijama:

Udbina: 16. lipnja od 9 do 13 sati, kod zgrade Općine Udbina,

Krasno: 17. lipnja od 9 do 13 sati, kod zgrade pošte,

Brinje:   18. lipnja od 9 do 13 sati, kod zgrade Croatia osiguranja,

Križpolje: 20. lipnja od 9 do 13 sati, kod Mjesnog doma,

Vrhovine: 23. lipnja od 9 do 13 sati, kod zgrade Općine Vrhovine.       

Budući u mobilnom šalterskom vozilu građani mogu predati zahtjeve za osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i prijaviti boravište ili prebivalište, Policijska uprava ličko-senjska poziva sve građane, a posebno one kojima je otežan dolazak u policijske postaje, da iskoriste ovu mogućnosti i putem mobilnog šalterskog vozila ishoduju potrebne osobne isprave.

lo/PULS