Turistička zajednica Grada Senja i Grad Senj organiziraju 24. i 25. srpnja festival sambe pod nazivom „Samba mania“ Senj.
Po riječima dir. TZ Grada Senja Viktora Samardžije večeras u 20,30 sati na Pavlinskom trgu, vrućim brazilskim ritmovima zagrijat će nazočne osam grupa, „Bahia Soul Club“ (Austrija, Njemačka), „Samba Quilombo Vienna“ (Brazil, Austrija, Njemačka) feat. Marcio Maia (Brazil), Chikaz Rijeka, Mr. Fabio Biggie (Brazil), Maracatu Renascente (Austrija, Njemačka) i brazilske plesačice (Brazil)….
U subotu, u 11:00 sati na Pavlinskom trgu i plaži Škver samba baterije animirat će publiku za veliko finale koje će se uslijediti u 20:30 na kojem će se skupinama koje su nastupile u petak pridružiti plesna skupina Maya’s Dance Nation iz Senja te Academia de Capoeira iz Rijeke. U subotu poslije podne, oko 17,00 sati slijedi vožnja brodom svih izvođača koji će animirati posjetitelje na plažama duž senjske obale dok će navečer biti finalna večer Samba festivala. Ovo je pokušaj TZ Grada Senja da dočara i približi jednu lijepu, vruću brazilsku priču u Gradu pod Nehajem.
Tijekom subote, kako je kazao dir. TZ Grada Senja Viktor Samardžija, u Senju će se održati i 23. Jedriličarska regata u dva plova, što će zasigurno upotpuniti hvale vrijedna događanja tijekom ovoga vikenda.
D.Prša