Nakon izgradnje Crkve hrvatskih mučenika u Udbini samostan redovnica Karmelićanki što se završava u Gospiću bit će najveći i najskuplji crkveni projekt na ovim prostorima. Samostan Karmelićanki gradi se na terenu ukupne površine od 8.157 m2 u gospićkoj Žabici prikladnom za gradnju objekta takve vrste i namjene. Samostan se gradi na osami, tridesetak metara udaljen od rijeke Novčice. Ukupna vrijednost radova na samostanu časnih sestara iz reda Karmelićanki procijenjena je na 15 milijuna kuna s PDV-om. Kako smo doznali od biskupijskog kancelara preč. Mišela Grgurića financijska konstrukcija je zaokružena, ali su zimski uvjeti nakratko prekinuli radove.

-Radovi na samostanu sestara Karmelićanki realizirali su se prema planu, ali su zimus na kratko prekinuti zbog loših vremenskih uvjeta. Izvođač radova je građevinsko poduzeće „AB gradnja“ d.o.o. za građenje i inženjering iz Karlovca koje je sada je u završnoj realizaciji interijera. Prema planovima samostan bi trebao biti završen prije ljeta ove godine, rekao nam je kancelar Mišel Grgurić.

Samostan bi u prvo vrijeme bio smještaj za osam časnih sestara Karmelićanki, dok bi njegov krajnji kapacitet bio 20 redovnica.

L. O.