Među 50-ak izloženih grla pasmine hrvatski hladnokrvnjak struka je na I. županijskoj izložbi konja održanoj u sklopu manifestacije „Jesen u Lici“ svakako imala težak posao. U kategoriji ždrebica 3. mjesto pripalo je vlasniku Željku Nagliću iz Čanka. Druga je bila ždrebica (omica) Maje Dundović iz Gospića, a najbolju ždrebicu pod imenom Zita uzgojio je Ivan Kranjčević iz Otočca.

Nagrade za mladu ždrebad (omad) pripale su Ivanu Oreškoviću iz Kvarata čije je grlo bilo treće, drugi je bio konj Jablan Jovana Dragaša iz Bunića, dok je najboljim proglašen Ričko vlasnice Vesne Dundović iz Smiljana.

U kategoriji kobila treće mjesto pripalo je Karlu Podnaru iz Gornjih Vrhovina, druga je bila kobila Marijane Dejanović Šolaja iz Udbine, a najbolju kobilu Finku uzgojio je Marko Jurković iz Zalužnice.
U četvrtoj kolekciji ocjenjivali su se mladi pastusi. Treće mjesto pripalo je uzgajivačici Seki Matasić iz Čovića, drugo Slavku Dujmoviću iz Otočca, dok se titulom najboljeg mladog pastuha okitio konj Ivana Ivaniševića.

U kategoriji starijih pastuha treće mjesto osvojio je konj Željka Čačića iz Cesarice. Pastuh Kukan vlasnika Željka Velića iz Perušića osvojio je drugo mjesto, dok je Šarac vlasnika Jandre Amića iz Perušića proglašen najboljim pastuhom.
Apsolutni šampion ove izložbe bio je konj Ban, vlasništvo Ivana Oreškovića iz Kvarata pored Perušića. Diplome najuspješnijim uzgajivačima uručili su u ime Udruge uzgajivača Miško Šklempe, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i izaslanik ministrice poljoprivrede Zdravko Barač. Novčane bonove od po 200, 400 i 600 kuna je u ime Ličko-senjske županije nagrađenima dodijelio župan Ernest Petry, koji se na koncu današnje manifestacije posebno zahvalio vlasnicima poljoprivredne mehanizacije koji su prezentirali dio svojeg opusa.

L.O.