-
-

    RIBNIK- Započeti su radovi na sanaciji još jedne skupine nerazvrstanih cesta na području Grada Gospića. Na širem području Ličkog Ribnika radove izvode zaposlenici i strojevi gospićke tvrtke „Gs Gradnja“ koja je odabrana kao najpovoljniji ponuđač na zadnjem raspisanom natječaju. Danas započeta sanacija odnosi se na dionici od ceste Ribnik-Čitluk prema zaseoku Brdo. Investitor ovog posla je Grad Gospić, a zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan danas je obišao gradilište.

-Radovi će stajati 500 tisuća kuna, a primarni je cilj održavati makadamske putove prohodnim. Riječ je o tek jednoj dionici, a mi smo se kao lokalna samouprava obvezali osiguravati prohodnost nerazvrstanih cesta tijekom cijele godine. Na području sela Brdo kod Ribnika rijeka Lika je proljetos oštetila prilaznu cestu, pa je upravo  sanacija te dionice bila neophodna. Moram istaknuti kako imamo odličnu suradnju s Mjesnim odborima na terenu, a ta suradnja i koordinacija često su presudne za našu zajedničku učinkovitost, rekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan. Predsjednik Mjesnog odbora Ribnik Željko Dukovac također je stalno na terenu. I on ističe korektno partnerstvo  i  suradnju s Gradom Gospićem.

-Ovo danas je tek dio naše suradnje i naših nastojanja da bi se povećala kvaliteta života u našem mjestu. Jedan od  nedostataka Ribnika je prostorija za bilo kakve društvene aktivnosti. Nemamo doma, niti škole. U slučaju održavanja  bilo kakvih manifestacija nemamo  društvenih prostorija. Zato smo se s Gradom Gospićem  dogovorili da ove jeseni krene sanacija dijela naše stare škole. Dio zgrade teško je oštećen u Domovinskom ratu, pa će  se izvršiti sanacija očuvanog dijela. Tu bismo uredili jednu veći prostoriju i sanitarni čvor. Kada se organiziraju izbori, sastanci Mjesnog odbora ili bilo kakav društveni događaj mi to organiziramo po kućama. Valjda smo jedini Mjesni odbor na širem području koji nema neku svoju prostoriju. Zahvaljujući Gradu Gospiću riješit ćemo i taj problem, rekao nam je Željko Dukovac. Ivan Biljan i Željko Dukovac potom su obišli staru školu koja će jednim dijelom uskoro ponovno biti u funkciji.

     Mještani Ribnika s kojima smo usput  razgovarali kažu kako je sanacija cesta „pala“ u pravo vrijeme jer ovo selo u nedjelju slavi Petrovu, blagdan svojih zaštitnika sv. Petra i Pavla, čija imena nosi i ribnička crkva.

M. S.