Na ovogodišnjem Interliberu održan je susret čitatelja sa spisateljicom Sanelom Vrkljan i potpisivanje knjige „U potrazi“ u izdanju V/B/Z izdavačke kuće.

Sanela Vrkljan, doktorica je ekonomskih znanosti. Njezina čvrsta povezanost s prirodom i izrazit senzibilitet prema ljudskim životima potakli su je na pisanje još od najranije dobi. U svom prvom objavljenom romanu U potrazi traga za životnim istinama uvlačeći čitatelja u priču u kojoj će prepoznavajući sebe i sâm postati tragač. Uz prozu piše i poeziju, a svoje je pjesme objavljivala u časopisu Vila Velebita. Profesionalnu karijeru gradi u hotelijerstvu i turizmu. Kao predavač i gost predavač na visokim školama i fakultetima drži predavanja iz područja turizma. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima. Živi u Zagrebu sa sinom i mužem, s kojim vodi mali obiteljski hotel „Velinac“ u Karlobagu. Kao domaćin hotelijer, pobrinula se i za domaći ugođaj na druženju s čitateljima, koje je ugostila uz domaće specijalitete. Nakon uspješnog predstavljanja knjige 18.10.2016. u Novinarskom domu u Zagrebu pred preko 200 uzvanika, i ovoga puta se čekalo u redu za razgovor sa spisateljicom.

Razgovarali smo sa čitateljima na štandu V/B/Z-a. U nastavku donosimo nekoliko komentara. „Knjiga govori o tome kako je život zapravo jednostavan. Sve smo mi Magdalena.“, Ana Muraj.
„Knjigu sam počela čitati navečer i završila oko dva sata ujutro, nije se dala ispustiti iz ruke. Ima vrijednost bestselera.“, Jasna Žanko.
„Knjiga je jako pitka, vjerodostojno svjedoči vremenu i prostoru u kojem se radnja odvija, i ima dubinu koja zahtjeva uključenost i tjera na promišljanja.“ Mihovil Anđelinović.
„Je li ono što smatram da je najbolje za moju djecu, zaista najbolje za njih? Puno se pitanja otvorilo, knjiga me je potaknula na promišljanja o mom životu. Planiram opet pročitati knjigu jer neke njezine poruke treba zapamtiti.“ Anđelka Šunjo.
„Knjigu sam pročitala u jednom dahu, ali sam danima poslije razmišljala o Magdaleni, o svom životu. „ Ana Buzov Meandžija.
„Ovo nije priča o Magdaleni, ovo je priča o pola svijeta. I sama sam se prepoznala u mnogim dijelovima knjige.“ Zdenka Špoljarić.

Andrea Cvjetković , voditeljica književnog bloga Sovin kutak, između ostalog na blogu je napisala: „Knjiga koja šokira iskrenošću i intimnošću jednako kao i obraćanjem tabuima kao što su crna magija i egzorcizam, natjerat će nas da se zapitamo na što bi mi bili spremni u sličnoj situaciji? Je li potencijalno terminalna bolest trenutak u kojem čovjek preispituje svoju vjeru ili je to konačni pronalazak zrake sunca u vječitom mraku? Jesmo li sami krojači svoje (ne)sreće ili ipak postoje neke sile koje nas suptilno gurkaju u željenom smjeru? U potrazi je priča baš o tome – potrazi. Potrazi za konačnom vjerom, za životom, za slobodom, za srećom. Nažalost sam se prepoznala u dosta elemenata priče zbog čega je dosta potresno djelovala na mene, ali poanta je za sve ista – ne možemo biti konačno slobodni ako se ne oslobodimo iznutra jer i sreća i nesreća dolaze iz nas samih, a često je glavni uzrok najtežih bolesti baš ta zloglasna unutarnja borba…“
Spisateljica nam je prokometirala prve kritike ovog romana: „Za mene postoje pozitivne i konstruktivne kritike. Ono što me izrazito veseli je da da se čitatelji identificiraju sa likovima i situacijama u romanu te da roman djeluje inspirativno na njih. U tome je bit lijepe književnosti koje smo svi gladni.

Interliber je sajam knjiga koji okuplja gotovo sve relevantne hrvatske izdavače i nakladnike, te izdavače i nakladnike iz susjednih država. Održava se na Zagrebačkom Velesajmu od 08.-13.11.2016. te će se u tom periodu knjiga moći kupiti po povoljnijoj, sajamskoj cijeni. Ulaz na sajam je besplatan.
DP