Brojni vozači ali i prolaznici nerijetko ostanu zatečeni kada ih put ponese cestom u pravcu nekadašnje Pivovare u Otočcu, jer je postavljen znak zabrane prolaza.
Oko naše kamere uhvatilo je dugo očekivane radove na sanaciji dijelova pročelja zgrade otočke pivovare. Naime, kako je zgrada u derutnom stanju a kako se kroz nju obavlja prolaz vozila i ljudi, postala je direktna opasnost za život ljudi i vozača automobila. Stoga je građevinska inspekcija naredila vlasniku pivovare „Zagrebačkoj pivovari“ da obavi sanaciju objekta kako bi se promet mogao odvijati nesmetano. Radnici su se već dobro prihvatili posla i sanirali dio velike zgrade, a kako doznajemo uslijedit će i i dio sanacije zgrade koja je ne tako davno izgorjela u požaru.
Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac kazao je da su pri kraju pregovori za predstavnicima „Zagrebačke pivovare“ temeljem kojih bi se prostor otočke pivovare dao Gradu Otočcu u zamjenu za dio zemljišta na Poslovnoj zoni u Otočcu. Još nije poznato što će Grad Otočac poduzeti sa tim objektima i zemljištem, koje bi svojim položajem i veličinom itekako mogao poslužiti u brojne svrhe. Ono što je u ovom slučaju najbitnije je, da građani više neće morati strahovati prilikom prolaza kroz pivovaru da ih „potrpa“ oronula fasada ili da se sruši poveći dio zida stare pivovare.
Treba spomenuti da je izgradnja pivovare u Otočcu započela je 1897. godine i trajala je do 1903. godine. Pivovaru u Otočcu osnovao je čeh Otokar Domanski 1903. godine, a u tijeku izgradnje od 1897. – 1903. godine, probna proizvodnja odvijala se malim kapacitetom od od 1000 do 1500 hektolitara piva godišnje, a krajem 1903. godine proizvodnja se popela na tadašnjih značajnih 2000 hektolitara.
Dražen Prša