Volonterska akcija održana povodom Međunarodnog dana obitelji u potpunosti je uspjela!  Na lokaciji Urbanog vrta Gospić okupilo se 50-ak volontera, a najbrojniji su bili  nastavnici Osnovne škole „dr. Jure Turić“,  sa  učenicima i roditeljima koji su zajedničkim snagama uljepšali kutak za kukce i napravili još jednu zelenu učionicu. U pomoć su pristigli i djelatnici Policijske postaje Gospić, Kulturnog informativnog centra Gospić, LAG-a Lika, studenti Veleučilišta „Nikola Tesla“ Gospić, srednjoškolci te volonteri Udruge „Pčelice“, Društva „Naša djeca“ Gospić i članovi Outward bound iz Velikog Žitnika.

Tijekom volonterske akcije okopano je i pognojeno bobičasto voće, jabuka, začinska spirala i mirisni kutak. Uređen je balkonski vrt. Posađene su sadnice lavande, jagoda, posijana je mrkva, cikla, rotkvice, tikvice… Na kraju akcije je sve zaliveno i malčirano sa slamom. Usporedo s vrtlarskim radovima vrijedni domari Osnovne škole i KIC-a Gospić su sa pomagačima obnovili postojeće vrtne klupe i napravili nove. Uređeni su koševi za smeće. Sva drvenarija je lakirana kako bi bila spremna za učenike koji u vrtu imaju priliku u praksi učiti o prirodi, biologiji, bioraznolikosti i poljoprivredi. Upravo su učenici kao naše mlade snage bili jučer i najvrjedniji volonteri koji su našli vremena za kopanje, plijevljenje, sađenje, šmirglanje klupa. Zbog njih je vrt i napravljen te ga takvoga treba s ljubavlju održavati. Da ne bi ostalo sve na radu, volonteri Društva naša djeca Gospić pobrinuli su se za igračke koje su zabavile one najmlađe nakon uređivanja vrta.

Organizatori ove lijepe i korisne priče su  LAG Lika, Osnovna škola dr. Jure Turića Gospić, Policijska postaja Gospić, Društvo naša djeca Gospić, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Pčelice“ te Kulturni informativni centar Gospić.

L.O.