Otočac – Kroz poslovni menadžment Doma zdravlja Otočac i kroz decentralizirana županijska i sredstva Grada Otočca, Dom zdravlja Otočac opremljen je sa još jednim kvalitetno opremljenim sanitetskim vozilom, čija je vrijednost oko 81.000 kuna. Na prigodnoj svečanosti ispred DZ Otočac kojoj su nazočili gradonačelnik Otočca Mario Barković, župan LS Milan Jurković, ravnatelj DZ Otočac Ivica Miletić te djelatnici DZ Otočac ravnatelj Miletić izjavio je:

– „ na ovaj način još više podižemo standard naših bolesnika, jer DZ Otočac ne vodi samo brigu o financijama nego i o standardu građana. DZ nastoji da na prvom mjestu bude zaštita zdravlja pacijenata a u tom smjeru nastojimo da sve više kroz sanitetska vozila, stacionar, ordinacije implementiramo i opremu koja bi služila našim građanima. Kroz poslovni menadžment došli smo do sredstava da kupimo vozilo jer nam je jedno vozilo otuđeno, tako da nismo bili u mogućnosti ugraditi opremu pa smo se obratili Županiji da kroz decentralizirana sredstva uđe u ovaj projekt što je i učinjeno. Zaokružili smo jednu etapu kada je riječ o sanitetskom prijevozu, imamo 8 vozila i mislim da će mo u novom ugovornom razdoblju imati 4 tima a to onda predstavlja određenu dobit za naše korisnike u smislu pružanja zdravstvene zaštite“- kazao je ravnatelj Miletić.

Gradonačelnik Otočca Mario Barković istaknuo je zadovoljstvo što se Grad može u okviru raspoloživih sredstava uključivati u ovakve, hvale vrijedne projekte. Dodao je da pored nekoliko dosadašnjih aktivnosti, od ultrazvuka i opremanja vozila, napravili su projekat uređenja odnosno rekonstrukcije čitave zgrade, Doma za starije i nemoćne i Hitne pomoći te slijede poslovi na iznalaženju sredstav od Ministarstva i fondova.

– „ izradili smo i projektno rješenje za parkiralište koje bi trebalo poslužiti DZ, Hitnoj medicini i svim institucijama koje se nalaze na ovom području, predstoji nam da nađemo sredstva kako bi sve ovo kompletirali“ – kazao je gradonačelnik Barković.

Župan LS Milan Jurković, nakon dvanaest godišnjeg mandata na čelu županije i skorašnjeg odlaska u Sabor RH, nije krio zadovoljstvo još jednim humanim djelom te istaknuo da ni sam nezna koliko su u tih njegovih 12 godina ovakvih vozila predali DZ Otočac:

– „ danas smo ovdje da ravnatelju i djelatnicima DZ Otočac damo dodatnu potporu da znate koliko vodimo računa o vama, ali isto tako da znate da računamo na vas. Miletić je primjer dobrog ravnatelja koji s velikom ljubavlju i strašću radi časno, što pokazuju financijsko poslovanje ali i opremljenost DZ Otočac. Županija je vlasnik 5 Domova zdravlja, no raduje me što Grad Otočac i gradonačelnik Barković ne misle samo da je to županijska ustanova i da županija mora voditi računa o njoj, nego kad mnogi gradovi imaju daleko veće financijske probleme oni itekako brinu o DZ i njegovoj budućnosti. Tebi Mario zahvaljujem što sudjeluješ u pomoći opremanja ne samo ovog vozila nego i u planiranju drugih aktivnosti radi poboljšanja ukupnog standarda zdravstvene njege na prostoru Grada Otočca . Ti si primjer svim ostalim gradonačelnicima i načelnicima u LS Županiji“- kazao je župan Jurković.

Dražen Prša