Hoće li biti član stranke, vidjet će se

Portal Lika online doznaje da je ovih dana obavljen otvoren i konstruktivan razgovor sa Sanjom Stopić Rukavina oko njena mogućeg stručnog angažmana u novoj političkoj stranci LiPO. Da podsjetimo, Stanja Stopić Rukavina potječe iz ugledne gospićke obitelji čiji je otac bio među prvima na istaknutim političkim funkcijama kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice, a majka ugledna profesorica povijesti u tada nadaleko poznatoj gospićkoj gimnaziji.  Sanja Stopić Rukavina je diplomirani inženjer agronomije, osoba s izuzetnim profesionalnim znanjem koja je već bila politički angažirana. Radila je na različitim programima u pripremi i provedbi svih EU fondova. Vrlo je poznata široj javnosti  u Ličko-senjskoj županiji naročito poljoprivrednicima i poduzetnicima, ali i u turizmu jer je upravo u domeni njezinog rada kroz EU fondove bila u tim segmentima. Pomagala je u EU fondovima i ranjivim skupinama društva.

Sanja je priznati stručnjak za EU fondove kao glavni zamašnjak razvoja naše županije

O kakvom stručnjaku se radi govori i činjenica da je vodila izradu Strateških dokumenata razvoja LAG-ova na području Republike Hrvatske.

Posebno je bila angažirana na području Ličko-senjske županije, zatim Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Primorsko-goranske, Dubrovačko – neretvanske, Karlovačke županije, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Nadalje, njezina iskustva i stručna znanja naročito su bili izraženi kroz lovstvo, koncesije i pomorska dobra. Samo ovih nekoliko činjenica ponovno potvrđuje smjer stranke LiPO koja kroz svoje odbore želi okupiti uistinu stručne ljude. Pored do sada već niza spomenutih stručnih osoba u javnosti pridružuje im se i Sanja Stopić Rukavina, koja je odlučila svoju stručnost staviti na raspolaganje razvoju naše županije.

L.O.