U Gradskoj upravi Grada Senja izvršena je jučer službena primopredaja dužnosti gradonačelnika. Dosadašnji vd gradonačelnika Filip Samaržija (HDZ) predao je dužnost novo izabranom gradonačelniku Sanjinu Rukavini, svojem stranačkom kolegi. S ciljem još boljeg sagledavanje ukupne situacije gradonačelnik Rukavina je odmah obavio  razgovore s djelatnicima gradske uprave te direktorima i ravnateljima gradskih poduzeća i ustanova.

Podsjećamo da je Grad Senj zbog svega nekoliko glasova razlike u prvom izbornom krugu gradonačelnika  morao birati u drugom izbornom krugu. Na izborima za gradonačelnika Grada Senja pobijedio je  kandidat HDZ- a Sanjin Rukavina i njegov zamjenik Jurica Tomljanović. Od ukupno 3 967 glasača koji su glasali, Sanjin Rukavina dobio je 2 502 glasa, dok je njegov protukandidat Igor Medved dobio 1 388 glasova. Velikom prednošću i sa osvojenih 63,07 % glasova Sanjin Rukavina pobjednik je ovih izbora u Senju.

Koalicijska lista HDZ, HSP AS, HSU i Narodna stranka– REFORMISTI za Gradsko vijeće,  s nositeljem Tomislavom Biondićem, u prvom je krugu osvojila 8 mandata i na taj način  osigurala većinu. Nadalje 3 vijećnika je osvojila kandidacijska lista grupe birača, 2 mjesta Bunjevačka stranka i koalicija HNS, SDP, HSLS 2 mjesta.

L.O.