U LAG-u Lika održan je sastanak radne skupne za ugostiteljstvo. Na ovaj susret LAG LIKA pozvao je predsjednika ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore LSŽ, predstavnicu Ličko-senjske županije i same ugostitelje.

U sustavu brendiranja hrane i razvoja regionalne oznake kvalitete „Lika Quality“, ugostitelji su značajna karika, naglasio je voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević. Oni su neizostavan kanal distribucije lokalnih proizvoda. U ovom sustavu naći će se samo oni izvrsni a LAG će svima pružiti mogućnost da to i postanu. Za manje od deset dana održati će se najveća manifestacija u Lici, Jesen u Lici, gdje će se posjetitelji sami moći uvjeriti u bogatstvo hrane i proizvoda koje Lika pruža. Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija LIRA već po osamnaesti put organiziraju ovu manifestaciju i ona je već postala kultna. Kroz sustav „Lika Quality“ većina tih proizvoda biti će dostupna cijele godine u izvornom ili prerađenom obliku. Tako ćemo zaokružiti ciklus od proizvodnje do prodaje, jer našim proizvođačima prodaja uvijek predstavlja veći problem od same proizvodnje – ističe Kovačević

Radna skupina za ugostiteljstvo definirati će uvjete po kojima se će restorani moći kandidirati za oznaku „Lika Quality“. Kako je naglašeno, cilj je da se promovira veća prodaja lokalne hrane u lokalnim restoranima i to pod zajedničkim brendom „Lika Quality“.

L.O./LAG