Savršen rukometni dan u Gospiću

0

7. izdanje turnira u rukometu za mlađe uzraste „Mali medo“ je završio na najbolji mogući način. U  Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću okupilo se 300-tinjak sudionika iz cijele Hrvatske koji su bili sudionici odličnog rukometa, druženja, i jako dobre organizacije budući je turnir nudio brojne mogućnosti i nagrade.

Medalje, pehari, posebne nagrade za najbolje igrače, golmane, najbolje petorke (ekipe) turnira, posebne nagrade koje je osigurala Splitske banka, zahvalnice  i ručak za sve sudionike, cjelodnevno slikanje turnira, dolazak televizije (HTV), štand s kokicama i slatkišima, dok su veliki interes privukle maskote – zeko Splitske banke i medo RK “Gospić” s kojima su se sva djeca poželjela slikati.

Čak 20-ak članova kluba radilo je veoma ozbiljno na realizaciji organizacije te ju proveli savršeno.

Sam početak turnira i oči svih prisutnih bile su okrenute prema onim najmlađim članovima RK Gospić i RK Ogulin. Naime, igrači 2006. godišta i mlađi odigrali su svoje prve utakmice u karijeri, za to bili i nagrađeni te iznimno sretni okončali svoj „prezentacijski“ turnir.

Sami tijek turnira, a pogotovo sama završnica, dobila je posebnu draž uslijed odličnih rezultata domaćih ekipa pa je tako dvorana u finalima bila ugodno popunjena roditeljima i prijateljima igrača RK Gospić budući su se borili za najsjajnije odličje.

Igrači 2004. godišta osvojili su svoju prvu zlatnu medalju pobijedivši ekipu Rudara rezultatom 10:9 te velikim slavljem pokazali koliku važnost ona ima u njihovim životima.

Posljednja utakmica turnira bio je finale u 2003. godištu u kojem su se susrele ekipe Gospića i Petrinje. Utakmica je opravdala očekivanja utakmice turnira. Nakon početnog vodstva Petrinje od 2 razlike, Gospićani stižu i prelaze u vodstvo 7:5 da bi gosti u zadnjim trenucima utakmice izborili 7:7 i udarce sa 6 metara.

U ruletu šesteraca više koncentracije i sreće imali su igrači RK Petrinje te osvojili 1. mjesto.

Rezultati:

2004. godište

za 3. mjesto: RK Ogulin – RŠ Karlovac 8:6

finale: RK Gospić – RK Rudar 10:9

 1. mjesto: RK Gospić

2. mjesto: RK Rudar

3. mjesto: RK Ogulin

Najbolji golman: Deni Čerkez (RK Rudar)

Najbolji igrač: Nikola Kovačević (RK Gospić)

Najbolja petorka (ekipa) turnira: Relja Kojčin (RK Ogulin), Ivan Kverić (RK Zadar 2013), Šima Jurić (RK Rudar), Eol Velimirović (RŠ Karlovac), Ivan Starčević (RK Gospić)

2003. godište:

za 3. mjesto: RŠ Mini Sunce – RK Arbanasi 6:9

– finale: RK Gospić – RK Petrinja 9:10 (7:7)

                1. mjesto: RK Petrinja

                2. mjesto: RK Gospić

                3. mjesto: RK Arbanasi

Najbolji golman: Karlo Mikičić (RK Petrinja)

Najbolji igrač: Josip Starčević (RK Gospić)

Najbolja petroka (ekipa) turnira: Marko Kardum (RK Obrtnik), Marija Kardum (RŠ Mini Sunce), Ivan Knežević (RK Petrinja), Bruno Galešić (RK Arbanasi), Luka Rukavina (RK Gospić)

L.O./V.A.