SDP podupire nastojanja aktivnosti vezanih uz spriječavanje epidemije koronavirusa

Povodom epidemije koronavirusa jučer je u stranačkim prosotrijama SDP-a u Gospiću održana konferencija za novinare. Javnosti se obratio član Glavnog odbora SDP-a Tomislav Zrinski, uz predsjednicu ŽO SDP Zadar dr. med. Renata Sabljar Dračevac. Ne želeći ulaziti u stručnu problematiku vezanu uz ovu epidemiju Zrinski je naglasio nekoliko detalja.

-Istaknuo bih da je SDP  kroz Savjet za zdravstvo i gospodarstvo javnosti predstavio set mjera usmjerenih na ublažavanje negativnih posljedica koje će ova pandemija ostaviti na građane i gospodarstvo Republike Hrvatske. Kako ste imali prilike primijetiti, navedenim mjerama želimo potaknuti nadležna tijela na poduzimanje nužnih koraka na planu zaštite samih građana od potencijalne opasnosti, ali svakako i na zaštitu gospodarskog sektora  koji je naročito pogođen izravnim djelovanjem kada je u pitanju proizvodnja, a isto tako i na uvoz i izvoz proizvoda, rekao je Tomislav Zrinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao, SDP podupire vrlo odgovorno ponašanje resornih Ministarstava Republike Hrvatske u pogledu poduzimanja mjera za sprječavanje širenja korona virusa. Također je istaknuta uloga Nacionalnog stožera civilne zaštite koja je u proteklom vremenu bila izrazito pozitivna , naročito u pogledu  pravovremenog informiranja građana kada je u pitanju samo zaštitno ponašanje, te brzo i učinkovito postupanje u pogledu mjera koje je bilo nužno poduzeti u pravcu izolacije osoba koje su zaražene korona virusom. Zrinski je dijelom svojega izlaganja dao potporu županijskom Stožeru civilne zaštite Ličko-senjske županije.

-U ovo vrijeme je jako važna i uloga jedinica lokalne samouprave , te stoga apeliramo na osnivače dječjih vrtića  koje pohađaju naša najranjivija skupina odnosno djeca da pravovremeno prepoznaju trenutak kada će donijeti odluku o odgodi korištenja dječjih vrtića u određenom vremenu što bi u simbiozi sa prethodnim mjerama polučio određene pozitivne  efekte u njihovoj zaštiti kao i zaštiti njihovih roditelja, zaključio je Zrinski tijekom konferencije za novinare.

L.. O.