Lička policija je dovršila krim istraživanje nad 20-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. On se sumnjiči da je u petak u prostorijama jedne policijske postaje prijetio 40-godišnjem policijskom službeniku. Uhićen je i doveden pritvorskom nadzorniku PU primorsko-goranske, dok je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Vikend u PU ličko-senjskoj

Noću 21./22. kolovoza 2014. godine u Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u benzinsku pumpu iz koje nije ništa otuđio.

 

U petak u Gajcu, Grad Novalja, nepoznati počinitelj je iz apartmana otuđio torbicu sa novčanim iznosom i osobnim dokumentima vlasništvo 67-godišnjeg talijanskog državljanina.

U subotu u klubu na plaži Zrće, Grad Novalja, nepoznati počinitelj je 23-godišnjem slovenskom državljaninu s vrata otgrnuo lančić, kojeg je potom i otuđio.

Noćas u mjestu Caska, Grad Novalja, nepoznati počinitelj je iz ruku otrgnuo mobitele 30-godišnjoj državljanki Srbije i 24-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine, koje je potom i otuđio.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet 

Jedan prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se u jučer u 4.28 sati na raskrsnici u Novalji, kada je 41-godišnjak iz Rijeke upravljajući autobusom riječkih registracijskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo oduzeo prednost osobnom automobilu gospićkih registracijskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnjak iz Novalje.

Vozač osobnog automobila teško je ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Zadru.

Protiv vozača autobusa biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (7), Otočca (6), Gospića (4), Novalje (3) i Senja (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 98 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 23. kolovoza u Gospiću, kod 56-godišnjaka iz Gospića (1,40 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 212 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, na dionici Zir-Sveti Rok, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 56-godišnji mađarski državljanin upravljao Mercedesom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Novalje i vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.  

Dragovoljna predaja oružja 

Jučer je u Otočcu ženska osoba dragovoljno predala 30 komada puščanog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

L.O./PULS