SENJ – Upravni odbor Obrtničke komore Ličko senjske županije održao je u utorak večer četvrtu sjednicu u Senju gdje je donesen prijedlog financiranja i plan rada za 2012. Godinu, a proslijedit će se Skupštini na usvajanje. Kako je istakla predsjednica Komore, Ana Šerić Konjikovac  u donošenju rečenih dokumenata korištene su smjernice Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora kao i procjena ostvarenja do kraja 2011. godine. Prema njima Komora bi iduće godine ostvarila 704.000 kuna prihoda  od kojih bi 611.000 bilo rashoda dok je razlika namijenjena otplati glavnice kredita iskorištenog za uredski prostor.

         Plan rada u idućoj godini zasnivat će se na unapređenju gospodarskog sustava, zastupanju interesa obrtnika, promicanju obrtništva, strukovnoj izobrazbi, radu cehova i drugom.

         Uz rečeno Upravni odbor je prihvatio pravilnik o materijalno financijskom poslovanju Obrtničke komore ličko senjske županije te zaključio da se godišnja Skupština sazove za 20. prosinca ove godine. U slobodnoj raspravi bilo je dosta govora o tome što ličko senjski obrtnici očekuju od nove vlasti i Ministarstva obrta kojega je najavila osnivanje.

Lo/UO