Zbog nepredvidive korone mnoštvo gospodarskih aktivnosti je „na čekanju“. Posebno turizam. Ova djelatnost sada živi u rasponu od pesimizma do potpunog optimizma jer je vijest o covid-putovnicama ipak dala naznake kako ove sezone neće sve biti tako crno.
Optimizam ne napušta niti direktora Turističke zajednice grada Senja Viktora Samaržiju. To podupire sve učestalijim upitima turističkih agencija, domaćih i stranih gostiju koji ovo ljeto žele odabrati grad pod Nehajem kao svoju destinaciju.

-Svakako je teško prognozirati kakva će biti situacija vezana uz ovu pandemiju. Ako je suditi po zadnjim anketama provedenim u državama Europske unije, čak 54 posto građana su sigurni da će ove sezone ići na odmor. U tom kontekstu Hrvatska je omiljena destinacija, s brojnim prednostima, sjajnim sadržajima, uslugom, smještajem…
Učestali su i pozivi naših iznajmljivača soba i pružatelja turističkih usluga. Mnogi od njih su uložili znatna sredstva i trud u poboljšanje svojih turističkih kapaciteta i usluga. Senj je prepoznat kao odlična destinacija domaćim i stranim gostima. „Na čekanju“ su i naši brojni projekt i sadržaji koje smo lani željeli provesti u djelo, ali smo sticajem okolnosti u tome bili spriječeni. Treba vjerovati da će ove godine svakako biti bolje, uvjeren je direktor TZ grada Senja Viktor Samaržija.

L. O.