Grad Senj nizom manifestacija obilježava proslavu Dana Grada i blagdan zaštitnika Sv. Jurja. 

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u tvrđavi „Nehaj“, na kojoj je predsjednik Gradskog vijeća Berislav Gržanić pozdravio nazočne, među kojima uz gradske vijećnike, predstavnike grada Senja, Ličko-senjske županije, generale Josipa Lucića i Zdravka Andabaka, dogradonačelnicu Zagreba Vesnu Kusin te uvažene goste i predstavnike susjednih općina i gradova, predstavnike udruga proizašlih iz domovinskog rata.. .

Gradonačelnik Senja Darko Nekić obraćajući se nazočnima, izdvojio je poslove koji Grad Senj čine kvalitetnim i dostojnim za život stanovnika. Kazao je, da je sa 9,5 milijuna financirana izgradnja i uređenje povijesnog Parka Nehaj, sa milijun eura izgrađen je kanalizacijski sustav Trbušnjak, 5 milijuna kuna uloženo je u izgradnju vodovoda naselja Prizna, 4 milijuna kuna ulaže se u izgradnju Doma za starije i nemoćne, u vodovodnu infrastrukturu naselja Peice – Josinovac uloženo je oko 3 milijuna kuna, dok je u Plažu i šetnicu Škver uložen značajan dio sredstava iz gradskog proračuna. Izdvojio je i projekte koji su u planu, koji će biti poduprti iz predpristupnih fondova, među kojima je projekt „Tenis“ težak 9 milijuna kuna, Plaža i šetnica Škver, projekte „Bura“, „Krasno“, te izgradnju kanalizacije „Trbušnjak“ u II. fazi  vrijedan 8 milijuna kuna. Posebno je naglasio da je proračun grada Senja 45 milijuna kuna, što je do sada najveći proračun kojega je Grad imao.

Nazočne je pozdravio župan Ličko senjski Milan Kolić čestitajući Dan grada Senja.

Bila je to prigoda i za dodjelu javnih priznanja grada Senja:

Povelja grada Senja dodijeljena je velečasnom Nikoli Komušancu za 25. obljetnicu rada te izuzetan doprinos u razvoju mjesta Krasno, Danijelu Svastu za doprinos u afirmaciji i popularizaciji glazbeno-amaterskog stvaralaštva u Senju, Anti Kuntiću, posthumno za osobite zasluge i uložen trud u promicanju i razvoju sportske djelatnosti na području grada. Nagrada grada Senja dodijeljena je Josipu Šimunović i Anti Rukavina iz Svetog Jurja za nesebičnu pomoć i solidarnost s drugima, izraženu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku u znak zahvalnosti za višestruko darovanu krv.

Stožerni brigadir Damir Tomljanović Gavran posthumno je proglašen počasnim građaninom a koji je svojim radom značajno pridonio napretku i ugledu Grada Senja, ostvarenju i razvoju demokracije u Republici Hrvatskoj, mir u svijetu i napretku čovječanstva, za osobite zasluge u obrani neovisne Republike Hrvatske.

LO