Senj se ne predaje olako!

Postupno popuštanje obaveznih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite vezanih uz aktualnu epidemiju svakako ulijeva optimizam mnogima, posebice turističkoj branši. To na lapidaran način potkrepljuje nade turističkih djelatnika da bi  mainstream-pesimisti ipak mogli biti u krivu.

Senj se unatrag dvadesetak godina u turističkom smislu etablirao kao destinacija koja je na TOP-listi poželjnih mjesta za odmor ostavila iza sebe mnoga razvikana imena hrvatske rivijere. Kombinirajući tradiciju, moderne uzuse, potrebe i ukuse gostiju Senjani su uspjeli doseći dobitnu formulu koja im se vraćala kroz stalni porast broja noćenja i dolazaka turista. Svakako zadovoljnih turista. Kako teku pripreme za novu, još uvijek upitnu, turističku sezonu pitali smo gradonačelnika Grada Senja Sanjina Rukavinu. Gradonačelnik je nepopravljivi optimist i ta se potka neprestano izdvaja u razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Što se tiče turističkih djelatnika,  brojnih građana i Grada Senja svi se pripremaju kao da se u smislu turističke sezone ništa neće promijeniti u odnosu na prijašnje godine. Posvuda se radi i vrše pripreme. Grad Senj završava radove na pet projekata i ključnih investicija, odnosno škvera, trgova i javnih površina. Puno se radi i na uređenju hortikulture. Sve ovo bit će okončano na vrijeme, odnosno do rokova koje smo uvijek poštovali uoči prvog većeg vala gostiju. Na ovaj način pripremamo i uređuje Senj kao da će ova sezona biti uobičajena, redovna. Dakako da sve ovisi o aktualnoj epidemiji, nečemu na što mi ne možemo utjecati.

U tijeku su pripreme manifestacija i brojnih sadržaja

U roku do 10-15 dana definirat ćemo sadržaj i detalje mnogih kultuno-zabavnih manifestacija koje tradicionalno i vrlo uspješno organiziramo dulji niz godina. Hoće li se one održati, vidjet ćemo jer to svakako ne ovisi o nama. Također ne znamo hoćemo li te manifestacije održati u cjelosti ili samo djelomično. Senj i Senjani će za koji dan biti u potpunosti spremni provesti mnoštvo sadržaja koji već godinama  čine toliko atraktivnom i raznolikom turističku sezonu pod Nehajem. Mi se ne predajemo olako, zaključio je naš sugovornik.

Najbrojniji gosti na širem senjskom području su Nijemci, Talijani, Mađari, Austrijanci… Češki i poljski turoperatori posvuda traže modus kako bi udovoljli svojim sugrađanima  i svakako posjetili Jadran. U svim anketama vezanim uz Senj kao hiperbola uvijek se ističe uspješna poveznica tradicije, kulture, zabave i ugodnog ambijenta. Ne treba niti sumnjati da će tako biti i ove godine, ukoliko pošast korone barem malo popusti.

M.S.