Među gradovima koji se ističu u pripremama za narednu turističku sezonu svakako treba istaknuti Senj. Ogleda se to i u nizu sportskih i kulturnih događaja koji su tek uvertira za život koji nam je do jučer diktirala „korona-apstinencija“. Zahuktao se malo-nogometni turnir „Tenis“, dok će prva sportska manifestacija biti međunarodna biciklistička utrka „Uspon na Zavižan“ 19. lipnja.

Ovoga ljeta očekuje se Senjski ljetni karneval u terminu od 12. do 14. kolovoza. Dakako da sve ovisi o epidemiološkoj situaciji koja je inače posvuda sve bolja. Planira se i Svetojursku noć, Dani meda, Ribarske večeri i niz drugih prigodnih ljetnih manifestacija. Ipak, sve je ovo dobro zamišljeno, uz uvijek potencijalni i prikriveni „korona-incident“. Senjani čvrsto vjeruju u dobro i uspješno turističko ljeto jer su lani u tom smislu imali tek „turističke mrvice“.

Vlasnici smještajnih kapaciteta već sada imaju dobre vijesti jer se za smještaj na području Senja već traži „krevet više“, pljušte upiti domaćih i stranih gostiju koji su se već ranije ovdje odmarali i provodili ili tek žele naći svoju oazu u gradu pod Nehajem.

L. O.