Senjska liga protiv raka i Pučko otvoreno učilište Milutina Cihlara Nehajeva Senj pod pokroviteljstvom Grada Senja priređuju dva humanitarna koncerta za pomoć oboljelima od malignih bolesti u gradu Senju.
U programu prvog koncerta u senjskom Domu kulture 24. svibnja (petak) u 20 sati nastupaju grupa Crescendo, grupa Mirakul, TS Krivoputski bećari, Robert Gabrijel Srdić na klaviru, VIS Bonaca, Ema Tomljanović na gitari, plesna skupina Vile, Josipa Butorac, plesna skupina Rožice, Matej Prpić, ženska klapa Senjkinje i Ksenija Erker.

Kupnjom ulaznice, čija je cijena 20,00 kuna, pomaže se oboljelima od malignih bolesti u Senju. Organizatori nude i mogućnost kupnje više ulaznica. Pomoći se može i uplatom na žiro račun Lige. Pomoć oboljelima prikupljat će se i na klavirskom koncertu prof. Ivone Šojat koji će se održati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije 26. svibnja s početkom u 20,00 sati.

Podsjetimo, lani je u Senju otkriven rak u 81 osobe, kod 34 žene i 47 muškaraca, što je više u odnosu na 2017. godinu. Posebice se primjećuje povećanje broja oboljelih žena od raka dojke te povećanje broja oboljelih od raka probavnog sustava.

“U gradu pod Nehajem žive ukupno 542 osobe oboljele od raka, što je velika brojka s obzirom na ukupan broj stanovnika. Kod žena najveća je učestalost raka dojke, a kod muškaraca raka prostate”, podaci su koje je prezentirao predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić na predavanju „Senjani kroz lanjsku godinu-Koliko smo zdravi/bolesni?“ održanom u Gradskoj knjižnici Senj 11. svibnja.

„Pozivam sugrađane i sugrađanke da dođu pratiti program te da kroz pjesmu i optimizam pomognemo našoj Ligi“, poruka je  dr. Prpića.

Pokrovitelj humanitarnih koncerata je Grad Senj, a medijski pokrovitelj Radio Senj.

GS/L.O.