Završeni su radovi na gradskoj plaži Škver u Senju. Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja Vodogradnja Rijeka d.o.o. Kukuljanovo i BSK Commerce d.o.o. Rijeka i započeli su u jesen prošle godine. 

Projektom sanacije plaže i šetnice Škver od profila 3A do profila 09 saniran je nadmorski dio obalnog zida podbetoniranjem donjeg reda kamene obložnice, dok u podmorskom dijelu građevine zaštitili i obnovili su se temelji obalnog zida. Prethodno su poduzete sve potrebne pripremne radnje u vidu podvodnog snimanja kamerom i izmjera oštećenih dijelova. 

Na istoj lokaciji sanirano je i sunčalište odnosno plato plaže. Povećan je kapacitet i sada će površina sunčališta moći primiti veći broj posjetitelja odnosno kupača, što utječe na kupališni standard i zadovoljenje potreba kupača. 

Sveukupna vrijednost investicija je 4.832.030,26 kn. 

Treba spomenuti kako je Grad Senj izradio i projekt izvanrednog održavanja prvog dijela plaže Škver odnosno sanacije obalnog zida ispred restorana, a u prošloj godini sanirane su školjere i dio obalnog zida.

Ovim okončanim radovima na gradskoj plaži Škver zaokružena je cjelina od kampa do prve drage te je u potpunosti uređeni obalni zid i sunčalište. Šetnica je lijepo uređena, osvijetljena i biti će ugodno mjesto za okupljanje građana i posjetitelja.

L.O./GS