HDZ: Senjani čvrsto podržavaju Ernesta Petrya

Sinoć je u senjskom Domu kulture održan predizborni skup članova Gradske organizacije HDZ-a Grada Senja. Skup je počeo intonirenjam državne himne i minutom šutnje za sve poginule branitelje, te za preminule članove HDZ-a, kao i za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.
Članovima stranke, među ostalima, obratio  se kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije Ernest Petry.
Ernest Petry u svom je obraćanju čestitao Jurici Tomljanoviću na sjajnoj pobjedi u prvom krugu, te zamolio sve da takav rezultat ponove i 30. svibnja, kada će se održati drugi krug izbora.
„Siguran sam da ćemo uspješno surađivati i pomoći Gradu Senju kako više ne bi imao opstrukcije od strane Županije. Činjenica je da Grad Senj ima probleme s Lučkom upravom i Domom zdravlja.
Grad Senj samostalno je financirao pojedine projekte koje je trebala financirati Županija Ličko-senjska i takve stvari se u ovom gradu više neće događati. Zajedno sa gradonačelnikom Juricom Tomljanovićem i sa svima vama riješit ćemo probleme koje imate, a imate ih zahvaljujući neradu i neodgovornosti župana Milinovića i njegovih poltrona koje je postavio po jedinicama lokalne samouprave i koji vode ustanove kojima je županija osnivač.“ rekao je Petry u svom emotivnom govoru koji je bio prekidan pljeskom.
U svojim obraćanjima podršku i poziv članovima da izađu na izbore 30.svibnja i daju glas Ernestu Petryu dali su i novoizabrani gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović, kao i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Marijan Kustić.
L. O. /HDZ