Kao i uvijek kada se u Senju događa politički skup HDZ-a, uvijek se u dvorani traži mjesto više. Bilo je tako i večeras u dvoranu POU D. C. Nehajev na predizbornom skupu HDZ-a i kolaicijskih partnera.
Predsjednik GO HDZ-a grada Senja i kandidat za gradonačelnika Senja Sanjin Rukavina nije krio zadovoljstvo aktivnostima svoje stranke, podrškom koju kandidati sa liste za Gradsko vijeće svakodnevno dobivaju od strane građana, kao i odborima koji su već započeli sa radom za boljitak grada pod Nehajem. Rukavina je predstavio kandidata za svojeg zamjenika Juricu Tomljanovića.

– Naš program četverogodišnji program “Za bolji Senj” nisam stvarao sam nego sa mladim ljudima i timom stručnjaka. S ponosom mogu reći da smo kao stožerna stranka u proteklih deset godina vodili grad i sudjelovali u svim sferama gradskog, političkog, javnog i kulturnog života grada i s istim ciljem smo izradili program HDZ-a za iduće četverogodišnje razdoblje, kazao je Sanjin Rukavina te istaknuo da se osnovne smjernice programa HDZ-a zasnivaju na prirodnim, infrastrukturnim i ljudskim resursima Senja i njegove uže okolice. Osnovne smjernice rada u nadolazećem razdoblju su ulaganja i stvaranja mogućnosti za poticanje gospodarstva, nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu, poboljšanje energetske učinkovitosti, unaprjeđenje turističkih potencijala grada, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti, povećanje broja poduzetnika i obrtnika,  povećanje broja turista, povećanje prihoda na svim razinama,  stvaranje povoljne poduzetničke i investitorske klime, a time i privlačenje novih investicija.

Svi su večerašnji govornici bili prekidani učestalim odobravanjem i pljeskom nazočnih. Bilo je tako i nakon svakog pročitanog imena sa liste za Gradsko vijeće koja je čitao nositelj liste Tomislav Biondić. Tijekom govora kandidata za zamjenika župana Vice Nekića također se po raspoloženju nazočnih očitova popularnost tog mladog čovjeka.

Milinović: Nastavljamo raditi za opće dobro, za bolje uvjete, uzlet gospodarstva i povratak mladih

Nastup proslavljene ženske klape „Senjkinje“ bio je odlična uvertira za govor kandidata za župana dr. Darka Milinovića.

-Naše „Senjkinje“ pjevaju „dajem ti srce zemljo moja“ i to svakome od nas treba biti dovoljna motivacija da radimo za opće dobro, da zajedno stvorimo još bolje uvjete za uzlet gospodarstva, da ovdje zadržimo i vratimo mladost. Da smo na pravome putu vidi se i večeras ovdje jer je uz nas puno mladih, puno žena, puno ljudi koji mogu i žele pomoći koaliciji HDZ-HSS-HSP AS i HSU, kazao je Milinović i pozvao sve da mu daju svoj glas. Milinović je kazao kako birači ne smiju nasjesti na razne liste koje se predstavljaju kao nezavisne, a sastavljene su od raznih stranaka i boja.

Skupu u Senju je nazočio i aktualni župan Milan Kolić kojem se Milinović posebno zahvalio za sve što je učinio u svome mandatu na čelu županije. Među brojnim gostima i koalicijskim partnerima na skupu je bio i donedavni gradonačelnik Senja, državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić.

L. O.