Niti jaka bura nije danas omela žitelje Kraljevice da sudjeluju u posebnom ozračju kojega im je pružio Konjički klub „Ana“ iz Senja. Okupili su se u srcu grada gdje su zajedničkim snagama okitili veliku božićnu jelku. Tradicionalna “Vesela bućica” i ove je godine imala humanitarni predznak, a prikupljena će se sredstva donirati Dječjem vrtiću “Orepčići”.

Svake godine uoči Božića Kraljevičani se okupe u srcu grada i zajedno ukrašavaju veliku jelku. Tako je ispred marketa bilo i jutros, unatoč jakoj buri, koja je nakrivila jelku, ali nije zaustavila sjajno raspoložene domaćine. I ove su godine posjetitelji kupnjom ručno rađenih ukrasa za veliki bor, imali prilike učiniti dobro djelo. Prikupljeno je gotovo 1200 kuna, a sredstva će biti donirana Dječjem vrtiću- “Orepčići”.

Božićna jelka tako je ipak ukrašena, na radost mališana koji su i ove godine uživali u društvu Djeda Božićnjaka. Djedica je u grad stigao na kočiji koju je vukao konj Konjickog Klub Ana iz Senj, s predsjednikom Juron Turinom na čelu. Njegovi su pomoćnici oduševljene mališane, ali i one malo starije, jer su mještane kočijom vozili kroz Kraljevicu.
Nisku su temperaturu pjesmom “podigli” članovi zbora Osnovne škole Kraljevica, HGD „Zvijezda Danica“ i KUD „Lanterna“, a pomogli su im i kraljevički “Mesopustari”, koji su za goste pripremili tople napitke, čaj i kuhano vino.

J. T./L. O.