Sinoć je u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva u Senju pod pokroviteljstvom Grada Senja održan prvi od dvaju humanitarnih koncerata za pomoć oboljelima od malignih bolesti u gradu Senju u organizaciji Senjske lige protiv raka i Pučkog otvorenog učilišta M. Cihlara Nehajeva.

Koncertu su prisustvovali zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić, predsjednik Gradskog vijeća grada Senja Željko Tomljanović, gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina, predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić, članovi Senjske lige protiv raka, predstavnici i članovi udruga, klubova i društava s područja Grada Senja, mnogobrojni posjetitelji i gosti, koji su zajedno pjesmom, plesom i uz mnogo optimizma postali dio ove plemenite senjske priče.

Svojim gostima prigodno su se obratili predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić te dr. Vinka Tomljanović, prijašnja predsjednica Lige uz zahvalu na velikom odazivu senjske publike, koja je i inače dosad uvijek spremno pomagala najpotrebnijima. Dr. Prpić kazao je kako Liga djeluje već 16 godina i pomaže ljudima oboljelima od malignih bolesti, nastoji se osvijestiti kako se s malignom bolešću treba boriti, kako postoji nada te se može doći do sretnog ishoda, uz brigu o sebi i redovite preventivne preglede.

U programu prvoga koncerta u senjskom Domu kulture, koji su vodili Jadranka Štokić i Ivan Prpić, nastupili su mnogobrojni senjski glazbenici, plesači, umjetnici – od onih najmlađih pa do iskusnih: grupa Crescendo, grupa Mirakul, TS Krivoputski bećari, Robert Gabrijel Srdić na klaviru, VIS Bonaca, Ema Tomljanović na gitari, sve dobne grupe plesne skupine Vile, Josipa Butorac, plesna skupina umirovljenika Rožice, Matej Prpić, ženska klapa Senjkinje i Ksenija Erker.

Građanke i građani Senja rado su se odazvali koncertu, podržali su ovu plemenitu akciju te kupnjom ulaznica i donacijama pomogli u prikupljanju značajnih sredstava. Sva sredstva bit će usmjerena za aktivnosti Senjske lige protiv raka i pomoć oboljelima. Trenutačna situacija u Senju otkriva kako 10% stanovništva boluje od malignih bolesti, uz povećanje broja oboljenih u odnosu na prošle godine. U gradu pod Nehajem žive ukupno 542 osobe oboljele od raka, što je velika brojka s obzirom na ukupan broj stanovnika.

Senjani su tako ponovno pokazali svoje veliko humanitarno srce te podržali one kojima je najpotrebnije uz pjesmu, ples, optimizam i zajedništvo.

Pomoć oboljelima prikupljat će se i na klavirskom koncertu prof. Ivone Šojat koji će se održati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije 26. svibnja s početkom u 20,00 sati. Pokrovitelj humanitarnih koncerata je Grad Senj, a medijski pokrovitelj je Radio Senj.

GS / Foto: Zoran Pika Hapčo