U Zagrebu je održana osnivačka skupština društva Senjana i prijatelja Senja „Nehaj“. Članom društva mogu postati svi oni građani Grada Zagreba koji su porijeklom iz Senja i koji su raznim načinima vezani za Grad Senj.
Osnivačkoj skupštini nazočilo je oko 60-tak Senjana i prijatelja Senja, a po riječima Jure Mandekića novoizabranog predsjednika društva, društvo će po njihovim predviđanjima okupljati oko 350 aktivnih članova. Društvo će imati za cilj da širi i njeguje brojne vrijednosti senjskog kraja, kulturnih, povijesnih i športskih. U tom cilju za članove društva organizirat će se radionice, predavanja, izdavanje publikacija, monografija i sl.
Ono što prvo slijedi u radu društva je pronalaženje prostorije za rad društva, te izrada web stranice na kojoj bi se objavljivale informacije o radu društva.
Osnivačku skupštinu uveličali su gradonačelnik Grada Senja Davor Nekić i dožupan Ličko senjski Sanjin Rukavina, koji su obećali pomoć u radu kao i financijsko podupiranje. Na skupštini je za predsjednika društva Senjana i prijatelja Senja „Nehaj“ izabran Jure Mandekić, za dopredsjednika Marko Tomljanović, za tajnicu Ana Matijević, rizničarku Jasminka Papić, likvidatora Mario Arnaut, a u predsjedništvu su Lada Brkljačić Samardžić, Miljenko Prpić, Krešimir Tuzlak, Tomislav Jurčić, Kristina Dujmović.
D.Prša