Senjanima Županijski kup u šahu

Povodom Dana Grada Senja u Senju je održan  Kup Ličko–senjske županije u šahu. Uz sudjelovanje četiri momčadi u polufinalu natjecanja momčad Velebita iz Senja pobijedila je Gospićane 3: 1. U ovom susretu pojedinačne pobjede  za Senjane su ostvarili: Marijan Črepan, Goran Tomljanović i Milan Prpić, dok je za Gospićane pobjedu ostvario Vid Šarić.

U drugom polufinalnom susretu održanom u Karlobagu  pobijedio je Otočac 2,5:1,5.

U finalnom susretu u kojem su se sastale momčadi Velebita iz Senja i Karlobaga, Marijan Črepan savladao je Cucančića, Tomljanović i Savić su remizirali kao i M. Prpić i Pavlović, dok je Ive Prpić izgubio meč. Osvojivši pobjedu na prvoj ploči Senjani su ostvarili ukupnu pobjedu u ovom meču i tako osvojili županijski kup.

Istog dana u poslijepodnevnim satima odigran je brzopotezni turnir na kojem je sudjelovalo 27 igrača iz Senja, Gospića, Otočca, Karlobaga, N. Vinodolskog, Crikvenice i Kraljevice. Ukupni pobjednik postao je Marijan Črepan ostvarivši 14 bodova ( 13 pobjeda i 2 remija), 2. mjesto ostvario je Cucančić , 3. je bio Mario Kranjčević , 4. Nenad Levar  i 5. Ive Prpić.

Najbolji veteran je Dane Popijač, a najbolji domaći igrač Goran Tomljanović koji je osvojio 6. mjesto. U konkurenciji najboljih mladih igrača titulu najboljega  ponio je Vid Šarić iz Gospića.

D.T./L. O.