Senjanin osumnjičen za prikrivanje

Policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Senja zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanja.

Sumnjiči se da je 4. lipnja 2021. godine u mjestu Krivi Put u svom osobnom automobilu gospićke registracijske oznake pokušao prevesti i sakriti motornu kosilicu, iako je znao da je kosilica pribavljena počinjenjem kaznenog djela odnosno da je ukradena.

Nastavak ispod oglasa

Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Protekloga vikenda su policijski službenici Policijske postaje Korenica u šumskom predjelu mjesta Grabušić kod Korenice pronašli neeksplodirano minsko eksplozivno sredstvo, za koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio da se radi o minobacačkoj mini call. 82 mm zaostaloj iz Domovinskog rata. Mina je na sebi imala upaljač, nije bila ispaljena kao minobacački projektil pa je svakako postojala bojazan da nekoga ubije. Pirotehničar ju je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. 

Policija i dalje skreće pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do njih mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

L.O.