Senjanin policiji predao automatsku pušku

Na području Policijske uprave ličko-senjske  protekloga vikenda evidentirane su tri prometne nesreće i jedna dragovoljna predaja oružja.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama dogodila se jučer u 13.15 sati, u mjestu Križac, Općina Karlobag, kada je 64-godišnjak iz Rijeke upravljajući osobnim automobilom riječke registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz drugog smjera i prednjim dijelom svog automobila udario u prednji dio osobnog automobila riječke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 47-godišnjak iz Krka. U prometnoj nesreći je teško ozlijeđen 48-godišnjak iz Krka, a 45-godišnja putnica iz tog automobila je lakše ozlijeđena. Druge dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice i Senja.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 90 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Senju, kod 61-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.09 g/kg).

Iz Senja stiže jedna dobra vijest jer je građanin dragovoljno predao automatsku pušku s pet pripadajućih spremnika i 90 komada streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.