Senjanin skrivao dva kilograma eksploziva

Foto: MUP/Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske su unatrag 24 sata evidentirana  dva kaznena djela, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Okončano je  kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Senja, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi u kojoj je pronađeno 2 kilograma privrednog eksploziva, koji je neovlašteno posjedovao.  Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavak ispod oglasa

U razdoblju od 20. listopada do 7. studenog 2017. godine u Ličkom Osiku, grad Gsopić, nepoznati lopov provalio je u garažu iz koje je otuđio akumulator u vlasništvu 48-godišnjaka.

Dogodila se jedna prometna nesreća  s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice i Senja.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Senja, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

PULS/L. O.