Senjkinje u prepunoj senjskoj katedrali proslavile 25 godina rada

Ženska klapa Senjkinje održala je u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Senju slavljenički koncert u povodu 25 godina kontinuiranog rada. Impresivnim nastupom i prekrasnom klapskom pjesmom u prepunoj Katedrali Senjkinje su dojmljivo i svečano obilježile 25 godina postojanja i rada.

Svečanost su uveličali državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić, župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović sa zamjenicima Vicom Nekićem i Renatom Hodak, osobna izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Gradskog vijeća Grada Senja Željko Tomljanović, gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina te župnik Richard Pavlić uz vijećnike Gradskog vijeća Grada Senja, direktore i ravnatelje gradskih institucija i trgovačkih društava te brojne građanke i građane Senja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncertna svečanost pod nazivom Dajem ti srce započela je pozdravnim govorom gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavine, koji je toplo i srdačno zahvalio Senjkinjama na ustrajnosti u radu i promicanju Grada i zajedničke kulturne baštine te im poželio da još dugo ostanu prepoznatljiv simbol grada podno Nehaja, kao što su njegov prepoznatljiv simbol svih ovih godina. Gradonačelnik Rukavina potom je darovao svaku članicu klape prigodnim cvijećem. Gradonačelnik je cvijeće uručio i voditeljici ženske klape Senjkinje, profesorici Štefici Bilović, uz čestitke na vođenju klape.

Okupljenima se obratio i župan Milinović uz čestitke i dobre želje te je članicama uručio 25 crvenih ruža.

Koncert, kakav svojem gradu mogu pokloniti samo Senjkinje – pun ljubavi, predanosti i topline – uveličao je i nastup prijateljske klape Pučki pivači Donji Kaštili.

Senjkinje su zahvalile svim uzvanicima na dolasku te na potpori prvenstveno Gradu Senju, Ličko-senjskoj županiji i svima ostalima koji su potpomogli održavanje koncerta. Biranim su riječima i cvijećem zahvalili i svojoj voditeljici, profesorici Štefici Bilović na uspješnom i ustrajnom vođenju.

Koncert je završio uz zajedničku pjesmu klape Senjkinje, Pučkih pivača Donji Kaštili i svih uzvanika uz najljepše emocije, ganuće i radost kakva proizlazi iz srca i duše, a koju ženska klapa Senjkinje uvijek pruža svojim slušateljima.

L.O./GS