Stavljanje Hrvatske na tzv. crvenu korona-listu, zatvaranje granica i uvođenje karantene u nekim zemljama-sve se to negativno odrazilo na konac turističkog kolovoza. Potvrdio nam je to i direktor Turističke zajednice Grada Senja Viktor Samaržija koji je, uvjetno rečeno, ipak zadovoljan sa statističkim pokazateljima i ukupnim brojkama.

-S obzirom na sve okolnosti ipak moramo biti zadovoljni s ovom turističkom sezonom. Ona za prvih osam mjeseci 2020. iznosi oko 65 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a oko 73 posto u usporedbi s kolovozom 2019.godine.  Sagledavajući sve ovo treba uzeti u obzir da nismo mogli raditi gotovo dva mjeseca ovoga proljeća, korona je umanjila puno toga, konac kolovoza bio je znaku puno toga negativnoga, a i vrijeme nam se pokvarilo. Sve u svemu bilo je  ovo više od očekivanog, ističe direktor Samaržija. 

Trebati imati na umu kako je Senj zadnjih godina sve omiljenija turistička destinacija koja je, osim infrastrukturnih projekata, puno truda i sredstava ulagala u brojne sportske, kulturne i zabavne sadržaje kako bi boravak gostima bio što ugodniji. 

M.S.