Senjski srednjoškolac Nikola Lopac – državni prvak iz hrvatskog jezika

 „Drago mi je da u svom uredu mogu pozdraviti prvaka kojemu čestitam na ostvarenom rezultatu jer ovaj uspjeh doprinosi i senjskoj srednjoj školi, a i Gradu Senju“, rekao je senjski gradonačelnik Darko Nekić prilikom primanja Nikole Lopca, učenika IV razreda Opće gimnazije, koji je osvojio prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika.

Nikola Lopac je već prije dvije godine postigao izvrstan rezultat na istom natjecanju plasiravši se na treće mjesto, a kroz sve četiri godine školovanja prati ga mentorica Radica Turina, koja je rekla da je Nikolin uspjeh rezultat njegove nadarenosti i rada.

Nastavak ispod oglasa

Danijela Vukelić, ravnateljica Srednje škole P. R. Vitezovića Senj, izrazila je zadovoljstvo Nikolinim uspjehom jer, kako je rekla, postignuti rezultat puno govori o maloj, ali uspješnoj školi.

Gradonačelnik je novčano nagradio nepobjedivi tandem – učenika i mentoricu i zaželio Nikoli puno uspjeha u daljnjem školovanju koje će vjerojatno nastaviti ili na studiju prava ili elektrotehnike i računarstva.

A.P.