Članovi D.V.D-a Senj, sudjelovali su na humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama „Zagreb Firefighter Stair Challenge“ za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece „Kolibrić“, koju su organizirali vatrogasci Grada Zagreba, a koja je održana proteklog vikenda.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattlu i drugim gradovima, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, kao i promovirati vatrogastvo i ukazati na opasnosti s kojima se susreću na intervencijama, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Na utrci je sudjelovalo oko 300 vatrogasaca, a sastojala se od trčanja  po unutarnjem stubištu od -4 do +26 katova (666 stepenica) glavne poslovne zgrade VMD-a u Zagrebu.

Cilj je u što kraćem vremenskom periodu popeti se na 26. kat zgrade, pritom moraju biti obučeni  u opremu za strukturne požare(koja teži oko 20-ak kg.), u skladu sa strukom i važećim propisima.

Sav prihod od utrke namijenjen je udruzi „Kolibrić“. Članovi D.V.D. Senj očekuju da će i u budućnosti sudjelovati na ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj utrci.

L.O.