Humanitarni projekt koji skrbi o onemoćalim građanima Senja ušao je u II. fazu. Zaposlenice programa „Zaželi“ redovito obilaze krajnje korisnike na području grada Senja te im dostavljaju hranu i lijekove, pripremaju obroke u njihovim domaćinstvima, održavaju čistoću stambenih prostora, pružaju pomoć u održavanju higijene, prate korisnike pri odlasku k liječniku, pružaju im psihosocijalnu podršku te ne mjesečnoj razini dostavljaju pakete higijenskih potrepština koji su financirani sredstvima Europske unije iz europskog socijalnog fonda. A ponekad je najvažniji socijalni aspekt ove priče i druženje s krajnjim korisnicima.

U malim znakovima pažnje kojima naše zaposlenice izmame osmijeh na lica svojih korisnika vidljiv je taj doseg projekta koji je već polučio iznimne rezultate. Povratne informacije od strane krajnjih korisnika su i više nego zadovoljavajuće, svi oni za projekt „Zaželi“ i njihove korisnike imaju samo riječi hvale.
U konačnici projekt „Zaželi“ je svakako važan projekt koji doprinosi poboljšanju života krajnjih korisnika, a svakako i poboljšanju življenja zaposlenica kroz zapošljavanje i uključenost u radno sposobno stanovništvo. Ukupna vrijednost projekta je 1.386.345 kuna, a financira se u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda „Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

L. O.