Seoski Lauda bez dozvole vozio na A-1 u suprotnom smjeru

Tijekom  novogodišnjih blagdana, u vremenu od 29. prosinca 2017. do 2. siječnja 2018. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, jedna prometna nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i dragovoljna predaja oružja.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Donjeg Kukuruzara zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu. Ovog seoskog Laudu se sumnjiči da je 31. prosinca 2017. godine na autocesti A-1 od čvora Otočac do južnog portala tunela Plasina prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije, upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake suprotnim smjerom kretanja odnosno kolnikom namijenjenom za promet vozila iz smjera Splita u smjeru Zagreba.

Nastavak ispod oglasa

U razdoblju od 27. do 31. prosinca 2017. godine u Rudopolju, nepoznati lopov provalio je u gospodarski objekt iz kojeg je otuđio više rasvjetnih tijela u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Vrhovinama. Priprema se čovjek za doček Nove godine.

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 45 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Senju, kod 46-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.01 g/kg).

Tijekom blagdana dečki su se fajtali na području Otočca, a  svađali i galamili na području Gospića.

Na Staru godinu jedan je građanin u Korenici dragovoljno predao 94 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PULS/L. O.