Šetnica uz Gacku već ima brojne poklonike

Bez puno pompe u Gradu Otočcu se postupno  realiziraju proljetos najavljeni projekti. Jedan od njih je uređena šetnica uz kanal rijeke Gacke. Projektom „Izgradnja pješačke staze uz rijeku Gacku na dionici most „Ribić“ – most „Vivoze“ cilj je bio uređenje i  rekonstrukcija već postojeće pješačke staze u Otočcu koja se nalazi s desne strane kanala rijeke Gacke. Proteže se uz Gacku, nizvodno od „Vivoškog“ mosta pa do mosta kod restorana „Ribič“. Detalje ovoga projekta pojasnio nam je gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac.

-Grad Otočac je ovim projektom želio urediti ovu popularnu  pješačku stazu koja je u naravi makadamski put. Radovi su okončani u duljini od 800 metara kako bi svakom pojedincu i svim krajnjim korisnicima staza bila pristupačna i prohodna tijekom cijele godine, kroz sva godišnja doba i kako bi bila sigurna za svakog šetača.

Nastavak ispod oglasa

Ukupna vrijednost projekta je 639.100 kuna s PDV-om, od čega je  iznos potpore iz Proračuna EU 333.450 kuna, dok je iznos potpore iz Proračuna RH 37.050 kuna. Grad Otočac pri tome je sudjelovao sa 268.600 kuna. Osim što su radovi na šetnici okončani, izvođečima radova su podmireni svi računi, ističe gradonačelnik Goran Bukovac.

Uređena šetnica već ima brojne poklonike i svakako će puno značiti u turističkom smislu grada na Gackoj kao još jedan vrijedan sadržaj.

L. O.