PLITVIČKA JEZERA- Sudeći po zadnjim aktivnostima  u  NP Plitvička jezera već bi se sada moglo predvidjeti da bi turistička sezona 2015. mogla biti još jedna godina za pamćenje. I to  najmanje iz dva razloga!

Prvi razlog je zasnovan na rezultatima iz prvog tromjesečja ove godine. Glasnogovornik Ognjen Borčić nam je s ponosom pojasnio neke detalje.

Glasnogovornik NP PJ Ognjen Borčić
Glasnogovornik NP PJ Ognjen Borčić

-U odnosu na isto razdoblje prošle godine sada bilježimo porast broja posjetitelja od 53,7 %, što je ukupno 40 tisuća gostiju više. Na ovaj smo način uspjeli u razvojnoj koncepciji Ustanove po kojoj smo željeli privući goste i pokazati im da su Plitvička jezera neprolazna ljepota i posebnost u svih 365 dana u godini, da se ima što vidjeti i  uživati u Plitvičkim jezerima i  izvan ljetne turističke „špice“, rekao nam je  glasnogovornik Borčić.

Drugi razlog koji ulijeva optimizam jest zapošljavanje sezonskih radnika. Njih 155 bit će prva veća grupa koja u ovoj sezoni, odnosno  ovih dana, započinje rad na određeno vrijeme. Bit će  angažirani na poslovima zaštite prirode, prihvatu i  vođenju gostiju, na poslovima unutarnjeg prometa i na ostalim poslovima širokog spektra. Glasnogovornik parka  ističe kako će svi primljeni radnici obavljati poslove unutar ugostiteljstva i hotelijerstva, gdje su potrebe za radnicima na određeno vrijeme i  najizraženije. Za sezonske poslove primljeno je  nekoliko stotina zamolbi, ali ova Ustanova na ovome neće stati jer bi dolazak toplijih dana neminovno trebao značiti i dolazak većeg broja posjetitelja i veće potrebe za radnicima.  „Buking“  bi  ove sezone mogao biti znatno iznad očekivanja. Bude li tako, na ovaj način potvrdit će se  vijesti o vrlo uspješnim nastupima promidžbenih  timova NP Plitvička jezera na brojnim turističkim sajmovima Europe i Azije.

L.O.